Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

برای مدیرعامل یک سازمان داشتن اطلاعات از مباحث مالیاتی و قوانین مربوط به آن یک ضرورت است. انجام امور مهمی، چون دادرسی‌های مالیاتی و ارائه اظهارنامه از جمله مواردی است که مدیریت یک مجموعه باید به آن‌ها تسلط داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به مبحث مالیات و اهمیت دانش مدیریت مجموعه در این زمینه بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالیات چیست؟

مالیات در واقع یک هزینه اجتماعی است که همه افراد یک جامعه در راستای بهره برداری از امکانات و منابع کشور، موظف به پرداخت آن هستند. در واقع پرداخت مالیات به موقع توسط افراد یک جامعه به فرآهم آوردن امکانات و منابع برای کشور کمک شایانی می‌کند. به زبان ساده‌تر مالیات انتقال بخشی از درآمد‌های جامعه به دولت است و از این طریق ابزار و امکانات دستیابی به درآمد و سود‌ها برای دولت فراهم می‌شود؛ بنابراین باید گفت که پرداخت مالیات برای همه افراد حقیقی و حقوقی که به نوعی درآمدی در جامعه دارند واجب است. به طور کلی، دولت به واسطه مالیات بخشی از هزینه‌های عمومی جامعه و حفظ منافع اجتماعی و اقتصادی را امکان پذیر می‌سازد. پرداخت مالیات بر اساس آنچه سازمان یا شرکت‌ها و افراد حقیقی و حقوقی از میزان درآمد و سود خود اظهار می‌کنند محاسبه می‌شود و شخص مربوطه ملزم به پرداخت آن در موعدد مقرر است که در غیر اینصورت جرائم و محدودیت‌های مالیاتی برای خاطیان در نظر گرفته می‌شود.

نگاهی به لزوم اطلاع از قوانین مالیاتی توسط مدیران

یکی از چالش‌های اصلی مودیان مالیاتی و حسابداران انجام تکالیف مالیاتی و نظارت به حسن انجام این امور است. چالش‌های مختلفی از جمله تشکیل پرونده، تحریر دفاتر، تنظیم اظهارنامه ارزش افزوده و عملکرد، گزارشات فصلی و … آموزش مالیات، سرمایه‌گذاری بلند مدتی است که از جرائم مالیاتی احتمالی سال‌های آتی جلوگیری میکند و موجب اطمینان خاطر برای هر شخص مشمول مالیات میشود.

حال به عنوان مدیر یک مجموعه، یکی از مهمترین دغدغه ها، اجرای صحیح و اثر بخش امور مالیاتی است. بدیهی است عدم اطلاعات کافی در این زمینه می‌تواند منجر به جرایم مالیاتی شود به طوری که بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها به دلیل عدم انجام صحیح تکالیف مالیاتی خود مجبور به تحمل هزینه‌های قابل توجهی می‌شوند. بهترین راه حل برای پیشگیری از چنین مشکلاتی هزینه کردن برای آموزش مدیران است. مسلما چنین هزینه‌ای برای یادگیری و تسلط بر امور مالیاتی و یا دریافت مشاوره در این زمینه به مراتب ارزان‌تر و راحت‌تر از درمان آن خواهد بود.

از آنجایی که قوانین مالیاتی پیچیده هستند و بسیار متغیر بوده و در بازه‌های زمانی دچار تغییراتی می‌شود، آگاهی از آن‌ها می‌تواند نقش مهمی در مدیریت شرکت داشته باشد. بسیاری از مدیران در کنار افزایش اطلاعات خود در این زمینه از متخصصین و مشاوران مالیاتی نیز در تصمیم گیری‌های مدیریتی در زمینه مالیات استفاده می‌کنند.

اگرچه استفاده از مشاوره مالیاتی یا برون سپاری امور مالیاتی به شرکت‌های خدماتی یکی از آسان‌ترین راه‌های موجود در زمینه پرداخت مالیات است، اما آموزش و تسلط بر قوانین مالیاتی مهارتی است که این مشکل همیشگی سازمان‌ها را برطرف خواهد کرد. پرشین حساب، مجموعه‌ای است که در خصوص آموزش تخصصی حسابداری و مالیات یکی مجموعه‌های خدمات حسابداری و مالیات است که نقش پررنگی در آموزش مباحث مالی و حل دغدغه‌های این چنینی دارد.

مهارت‌های لازم برای مدیریت در امور مالیاتی

مهمترین نکته در این زمینه داشتن دانش و آگاهی کافی از قوانین و مقررات مالیاتی و روش‌های محاسبه و پرداخت مالیات است؛ بنابراین لزومی ندارد که به طور مثال یک مدیرعامل خود نسبت به تهیه و تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی اقدام کند، بلکه آگاهی او در این زمینه و دانشی که در خصوص فاکتور‌های تنظیم چنین اظهارنامه‌هایی داشته باشد می‌تواند از بروز مشکل در پرداخت مالیات جلوگیری کند.

امور مالیاتی که لازم است یک مدیر در مورد آن‌ها بداند و بتواند بر عملکرد کارکنان زیردست خود در سیستم حسابداری و حسابرسی نظارت داشته باشد به این شرح است:

- روال‌های جاری شرکت برای خرید و مالیات‌های مربوط به حقوق، اجاره، و مالیات تکلیفی

- آشنایی با نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی و ارزش افزوده، تحریر و نگارش دفاتر قانونی، پلمب دفاتر قانونی قبل از شروع سال مالی جدید، اخذ کد اقتصادی شرکت‌ها...

- بررسی چک لیست‌های حقوق، خرید‌های معتبر از شرکت‌ها و نحوه انتقال پول از حساب بانکی، و در نهایت تعیین و تکلیف بدهی‌های معوق مالیاتی.

- آشنایی با صورت‌های مالی که باید به بانک‌ها و سازمان‌های دولتی ارائه گردند

- آشنایی با مبحث ارزش افزوده و محاسبه آن

- آشنایی با قوانین دادرسی‌های مالیاتی و روند اجرای قانونی آن‌ها

همانطور که مشاهده می‌کنید هرکدام از این دانش‌ها می‌تواند بخش مهمی از اقدامات مالیاتی یک سازمان را شامل شود که بروز خطا و اشتباه کارکنان در تهیه و ارائه آن‌ها مسلما به ضرر مجموعه خواهد بود. ارسال اظهارنامه توسط مودی مهم ‎ترین مورد برای تشخیص درآمد و محاسبه مالیات توسط سازمان امور مالیاتی است بنابراین آگاهی بالای یک مدیر از روند بررسی دفاتر، ثبت اسناد مالیاتی و ... نقش مهمی در پیشگیری از جرائم مالیاتی خواهد داشت.

ممکن است بسیاری از مدیران ترجیح دهند که از خدمات موسسه‌ای برای انجام امور مالیاتی استفاده کنند و یا با استخدام افراد ذی‌صلاح در بخش حسابداری انجام امور مالیاتی را به آن‌ها بسپارند، اما هدف این است که یک مدیر با رده بالای سازمانی خود دانش کافی در این زمینه داشته باشد و بتواند به انجام امور سازمان یا شرکت در زمینه‌های مالیاتی نظارت داشته باشد و یا درصورتی که کارمند مربوطه در خصوص قوانین، مشکلات، اطلاعات و سایر موارد در مبحث قوانین مالیاتی و پرداخت مالیات با او صحبت می‌کند از اطلاعات کافی در این زمینه برخوردار باشد. در حقیقت باید گفت که فهمیدن صورت‌های مالی و آشنایی با مسائل مالیاتی از جمله مهمترین مهارت‌های مدیریتی در سطح سازمان است.

سخن پایانی

مبحث مالیات و پرداخت آن یک مبحث ضروری و دارای اهمیت برای هر کسب و کار و سازمان است، بنابراین کوچکترین اشتباهات در ثبت اسناد و اظهارنامه می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری از جمله جرائم مالیاتی سنگین و یا علی الرأس شدن شرکت جلوگیری کند.

درک مدیریت از مسائل مالیاتی کمک می‌کند تا روند اجرا و پرداخت مالیات بدون مشکل سپری شود، همچنین این گونه آگاهی‌ها به استفاده از معافیت‌های مالیاتی نیز منجر می‌شود؛ بنابراین توصیه این است که مدیران تلاش کنند در کنار وظیفه خطیر مدیریت و رهبری سازمان با بالا بردن اطلاعات و آگاهی خود از قوانین مالیاتی و امور مربوط به محاسبه و پرداخت مالیات و همچنین شرایط مختلف مالیاتی و ... نقش مدیریتی خود را به شکل کامل‌تری ایفا نمایند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آموزش حسابداری آموزش مالیات مشاوره مالیات حسابداری مالیاتی تبلیغات پرداخت مالیات قوانین مالیاتی امور مالیاتی انجام امور شرکت ها یک مدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۳۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب این قاتل خاموش باشید

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچکدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگ‌تر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

دیگر خبرها

  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!